TERAPIA YUMEIHO (osteopatie japoneză) constă în aplicarea metodică a unui ansamblu complex de procedee manuale și exerciții fizice în scopul restabilirii echilibrului funcțional al organismului uman, astfel fiind eliminate sau ameliorate o gamă variată de tulburări care pot genera atât îmbolnăviri acute cât și suferințe cronice.

Deși este o metodă concepută pentru a fi aplicată preponderent în scop preventiv se numește totuși terapie Yumeiho deoarece țelul principal al acesteia este tratarea sau diminuarea cauzelor tulburărilor funcționale care, în timp, pot genera suferințe cronice. De asemenea Terapia Yumeiho poate fi aplicată și în scopul prevenirii sau încetinirii evoluției suferințelor deja prezente. Procedeele terapeutice manuale, aplicate în scop profilactic sau corectiv în cadrul terapiei Yumeiho, constau în: tehnici de manipulare osteo-articulare și gimnastică mio-articulară pasivă; procedee de puncto-terapie (în principiu similare celor utilizate în presopunctură și reflexoterapie); tehnici și procedee speciale de masaj; elemente de stretching (întinderi, elongații); metode de corectare respectiv echilibrare a posturii, ale mersului și staticii; exerciții de optimizare a biomecanicii aparatului locomotor.

Beneficiile terapiei YUMEIHO (osteopatie japoneză) 

Prin terapia YUMEIHO sunt ameliorate și vindecate o serie de tulburări care pot genera atât îmbolnăviri acute, cât și suferințe cronice, precum:

  • durerile de spate,
  • posturile greșite ale corpului,
  • migrenele,
  • contracturile musculare,
  • tulburările asociate stresului: tensiunile neurovegetative, insomnia, anxietatea, sau oboseala cronică,
  • sindromul premenstrual,
  • perioada pre și postnatală,
  • post-imobilizarea prelungită.

Bine de știut!

Îți recomandăm să ajungi la clinica Equilibrium Therapy cu 10-15 minute mai devreme, pentru a te relaxa și să porți îmbrăcăminte lejeră (pantaloni elastici, tricou, ciorapi).

Nu se va aplica terapia YUMEIHO mai devreme de 1 oră și 30 de minute după servirea mesei.

Această terapie nu este lipsită de dureri ușoare, în momentul aplicării presiunii pe anumite puncte. Ea scoate contracturi vechi de luni sau chiar ani de zile din anumite puncte ale corpului. În momentul respectiv, acele puncte vor durea însă nu e nevoie să te îngrijorezi. E o durere bună, care vindecă și care dispare până la ieșirea din cabinet.